torstai 10. joulukuuta 2015

mikrotukihenkilönä toimiminen

Mikrotukihenkilön työ voi olla hermoja raastavaa varsinkin jos asiakas on hankala eikä ymmärrä perusteitakaan tietokoneista. Vian selvitys lähtee siitä että kysytään asiakkaalta mitä tietokone tekee/mikä on ongelma. Asiakaspalvelusssa on syytä muistaa hyvät käytöstavat ja varsinkin kun kyseessä tietotekniikka, se seikka ettei kaikki osaa/tiedä samoja asioita kuin sinä tiedät eikä kaikki käytä konetta edes päivittäin.

Seuraavaksi tiedustellaan asiakkaalta kuinka nopeasti hän tarvitsee tietokoneen taas käyttöönsä. Myöskin on syytä varmistaa sisältääkö tietokone semmoisia ohjelmia/kuvia/tiedostoja jotka asiakas mahdollisesti haluaa turvaan ja talteen, jos kone tarvitsee uudelleen asentaa. Lähtökohtaisesti otetaan kaikki mahdolliset asiakkaan tarpeet huomioon. Voit myös alustavasti kertoa korjauksen hinnasta/suuntaa antavan hinnan,  jos vika on selvä.

Jahka vika on korjattu, ilmoitetaan asiakkaalle että kone on valmis. Kun asiakas tulee noutamaan konetta, kerrotaan mikä siinä oli vikana ja miten jatkossa asiakkaan kannattaa toimia että samalta mahdolliselta vialta vältyttäisiin. Myös kannattaa tiedustella asiakkaalta että onko hänellä kysymyksiä liittyen koneeseen ja vastailla jos asiakkaalla on kysyttävää.

Mikrotukihenkilöltä vaaditaan paljon ymmärrystä, hermoja ja ihmistuntemusta. Oletuksena lähdetään siitä että kaikki väännetään rautalankamallilla asiakkaalle. Syytä on myös muistaa hyvät käytöstavat ja siisti pukeutuminen jotta asiakkaalle jää hyvä mieli/ hyvä kuva sinusta asiakaspalvelijana.

Mitä menetelmiin tulee, jokainen kone on aina tapauskohtainen ja työmenetelmät riippuu mikä vika koneessa on. Joskus auttaa jo pelkästään se että laittaa virtajohdon seinään. Joskus vika on syvemmällä ja pahimmassa tapauksessa kone joudutaan uudelleen asentamaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti